Ruim 2000 kinderen in Nederland zijn blind of zeer slechtziend. 80% van deze kinderen gaat naar een reguliere school, de andere 20% gaat naar het speciaal onderwijs voor kinderen met een visuele beperking.

Als Vereniging vinden wij dat álle kinderen in Nederland gestimuleerd en ondersteund moeten worden om leuke boeken te vinden en deze te kunnen lenen om zo steeds meer leesplezier te ontwikkelen. De Vereniging ziet voor zichzelf een taak om te verwijzen en te bemiddelen en wil kinderen met een visuele beperking persoonlijk ondersteunen in hun zoektocht naar boektitels in passende leesvormen. In 2023 doen wij dit onder meer door:

Het omzetten en distribueren van de reguliere kinderboekenweekkrant in braille en in grote letters

De bekostiging van een bezoeken van kinderboekenschrijvers in de klas

Het bekostigen van online webinars voor resp. ouders en leerkrachten, Beide webinars zijn bedoeld om te informeren en vooral te inspireren op het gebied van leesbevordering voor slechtziende kinderen in de basisschoolleeftijd.

Naast deze activiteiten organiseren wij in april 2023 een Waanzinnig Leesfeest waarvoor alle kinderen met een visuele beperking, hun broertjes, zusjes en ouders zijn uitgenodigd.