Schrijversdag 9 maart 2019

Op zaterdag 9 maart houden wij weer onze tweejaarlijkse Schrijversdag. Zoals altijd zal deze dag plaatsvinden in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs te Utrecht. De dag is voorbereid door de werkgroep Schrijversdag bestaande uit de leden: Jaap van der Hoest, Cees Smit, Tonny van Breukelen en Dorry de Kruiff. Net als de vorige keer zal Petra Possel (radiopresentatrice voor de NTR, columniste en schrijfster) de gesprekken voeren.

In het ochtendprogramma komt de schrijfster Marion Bloem en in het middagprogramma de schrijver Jan Terlouw. U kunt de boeken (in braille en audio) bestellen bij Bibliotheekservice Passend Lezen via e-mail of tel 070 33 81 500. Hier vindt u alle titels met inhoudsbeschrijven: Boeken van Marion Bloem in collectie - De boeken van Jan Terlouw in collectie


Tussen de twee interviews zal er een gesprek plaatsvinden met Cees Smit over zijn laatste pennenvrucht “Nieuw leven een biografische roman” over het leven van de Vietnamese vluchtelinge en in Nederland wonende Binh Tay Nguyen.

De afgelopen drie jaar werkte Cees intensief samen met Binh aan haar biografische roman, om zo haar droom om een boek te schrijven, te realiseren. Het gesprek zal ook gaan over zijn eerdere boeken die hij schreef (waarvan hij de royalty’s schonk aan goede doelen) en het schrijverschap als hobby sinds zijn pensioentijd inging.

Programma Schrijversdag zaterdag 9 maart 2019


De dag begint om 10.15 uur met de ontvangst met koffie en thee

10.45 uur Aanvang programma

10.45 tot 12.15 uur Gesprek met Marion Bloem

12.15 – 13.00 Intermezzo gesprek met Cees Smit over schrijverschap

13.00 – 14.00 uur Pauze met lunch

14.00 – 15.30 uur Gesprek met Jan Terlouw

15.30 – 17.00 uur Afsluitende borrel en gelegenheid tot ontmoeting

De toegang tot de schrijversdag is voor leden gratis. Aanmelden kan via de e-mail. Wilt u uw naam, adres en telefoonnummer vermelden en ook graag vermelden of u alleen of met begeleider komt.

Een impressie van de Schrijversdag 2017 ziet u in het onderstaande You Tube filmpje