Schrijver Jolande Withuis te gast bij VOL

Vereniging Onbeperkt Lezen organiseert weer een Online Schrijversbijeenkomst voor de leden van de vereniging. Dit keer zal Onno Blom spreken met schrijfster Jolande Withuis.

De online bijeenkomst met Jolande Withuis zal zijn op donderdag 23 november van 16.00 tot 17.00 uur.

Jolande Withuis is een Nederlandse sociologe, feministe en schrijfster. Haar grotere publicaties betreffen onder meer de naoorlogse geschiedenis van het Nederlandse communisme en de bevrijding van het nazisme op basis van archiefonderzoek en veel interviews. Withuis heeft een biografie van koningin/prinses Juliana geschreven, waarvan in maart 2014 als voorpublicatie Juliana's vergeten oorlog verscheen, waarin ze laat zien dat Juliana in de oorlog beslist niet enkel haar kinderen opvoedde, maar ook talrijke lezingen gaf ten behoeve van de geallieerde zaak. In oktober 2016 verscheen de eigenlijke biografie onder de titel “Juliana. Vorstin in een mannenwereld”.

De boeken van Jolande Withuis in collectie BPL

Leden van VOL kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomsten via e-mail: info@onbeperktlezen.nl of telefonisch op 070 26 29 294 ( bereikbaar van ma t/m do van 9.00 tot 16.00 uur)