Nederland Leest: Vereniging Onbeperkt organiseert online bijeenkomst met schrijfster Judith Koelemeijer

De maand november staat literair gezien in het teken van de CPNB-actie Nederland Leest. In november leest heel Nederland daarom één boek: Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer. Elke familie heeft zijn verhalen. In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Op vrijdag 4 december organiseert Vereniging Onbeperkt Lezen daarom voor haar leden om 14.00 uur een online bijeenkomst met schrijfster Judith Koelemeijer.

Inhoud van het boek

De oude moeder heeft een hersenbloeding gehad en hult zich sindsdien in een mysterieus stilzwijgen. Ze wordt verzorgd door haar twaalf kinderen. Wat weten die kinderen van hun moeder? Wat weten ze eigenlijk van elkaar? Hoe kijken ze terug op hun gezamenlijke jeugd in de jaren vijftig en zestig? Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.


Gratis verkrijgbaar bij jouw bibliotheek

Deze literaire non-fictie van Judith Koelemeijer krijg je in november cadeau bij je bibliotheek. Naast een standaard zwartdruk versie zijn in de bibliotheken ook geschenkboeken in grote letter beschikbaar. Deze laatste versie is mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van Fonds XL en Vereniging Onbeperkt Lezen. Ook Bibliotheekservice Passend Lezen is deze boektitel in audio en braille beschikbaar. Via de link naar: Bibliotheekservice Passend Lezen
lees je meer hierover.

Schrijversontmoeting met leden

Graag willen wij onze leden laten meepraten over dit boek. Wij gaan hiervoor op 4 december een online evenement organiseren met de schrijfster Judith Koelemeijer. U kunt zich aanmelden voor deze schrijversontmoeting – die ongeveer een uur zal duren – bij ons verenigingsbureau. Doet u dat zo snel mogelijk want er is maar plaats voor maximaal 50 personen. U kunt zich telefonisch aanmelden (070-26 29 29 4) of per e-mail: info@onbeperktlezen.nl. Van de bijeenkomst wordt een audio-opname gemaakt. Leden die niet in de gelegenheid zijn online mee te doen kunnen deze opname achteraf verkrijgen als mp3-bestand of op een Daisy-cd.