Op zaterdag 9 juni aanstaande vindt in de Jaarbeurs (Beatrixgebouw) te Utrecht de Ledendag van Vereniging Onbeperkt Lezen plaats. Behalve de jaarlijkse Ledenvergadering staat de dag geheel in het teken van het hoorspel. Stichting Hoorspel nu verzorgt zowel voor als na de vergadering een presentatie.

 

Programma Ledendag

In het ochtendprogramma vertelt en speelt hoorspelactrice Els Buitendijk Camille Claudel de tragische levensgeschiedenis van deze Franse beeldhouwster, die leerlinge, collega en minnares was van de beroemde beeldhouwer Auguste Rodin.  Els Buitendijk is actrice en voormalig T.V.-omroepster. Zij vertelt op een gepassioneerde wijze dit boeiende levensverhaal en weet  als geen ander een tekst tot leven te brengen. De vertelling duurt een uur en wordt omlijst door enkele mooie muzikale fragmenten. Op basis van deze solovoorstellingen is door de Stichting Hoorspel Nu een hoorspel gemaakt onder de titel ‘Camille Claudel - In de schaduw van Rodin’, dat dit jaar exclusief door de Vereniging als Ledengeschenk wordt aangeboden aan de leden.

In de middag zal oud-hoorspelacteur Chiel de Kruijf, tevens secretaris van de Stichting Hoorspel Nú, u meenemen door de geschiedenis van wat ook wel ‘het luisterspel’ wordt genoemd. Hij illustreert zijn verhaal met tal van historische geluidsfragmenten, die in veel gevallen een feest der herkenning zullen zijn.

 

Exclusief en gratis toegang voor leden

De dag is gratis toegankelijk voor leden van de Vereniging. Ook begeleiders (maximaal 1 per lid) hebben gratis toegang tot de Ledendag. Bent u geïnteresseerd in het programma, maar nog geen lid van de Vereniging? U kunt uzelf aanmelden als lid via de website of telefonisch op 070 26 29 294. Het lidmaatschap bij de Vereniging Onbeperkt Lezen is € 10,- per jaar.

U ontvangt hiervoor 4 keer per jaar het Verenigingsbericht in de door u gewenste leesvorm, het jaarlijkse Ledengeschenk en gratis toegang tot Leden- en Schrijversdagen.