Landelijk leesfeest op zaterdag 15 april 2023 voor kinderen en ouders!

Attentie: Op dit moment zijn er meer aanmeldingen dan plaatsen in de zaal. U kunt wel contact opnemen met de organisatie om op een reservelijst te komen.


Lezen centraal

Op zaterdag 15 april 2023 organiseert Onbeperkt Lezen samen met andere organisaties een groot landelijk leesfeest voor kinderen met een visuele beperking in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs in Utrecht.
Het doel is om leesplezier te bevorderen bij visueel beperkte kinderen (met een ontwikkelingsleeftijd) van 4-14 jaar.  Alle kinderen die zich hiervoor hebben opgegeven hebben inmiddels bericht gehad over de ontvangst en het programma op deze zaterdag. Omdat er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen is er ook een reservelijst. Kinderen op deze lijst worden benaderd zodra er door afzegging een plekje vrij komt. 

Het programma

De Waanzinnige Podcast presenteert het openingsprogramma met Joris Lutz, die een muzikaal optreden zal verzorgen. Verder zijn er deelprogramma’s met bekende jeugdschrijvers, zoals Vivian den Hollander, Mirjam Oldenhave, Maranke Rinck en Lizette de Koning, die de jongste kinderen gaat voorlezen. Alle kinderen krijgen tijdens het leesfeest een lunch aangeboden en na afloop een cadeauboek in aangepaste leesvorm. De kinderen worden om 10.30 uur verwacht en het programma eindigt rond 13.30 uur.

Voor wie?

Deze dag wordt gratis aangeboden en is bestemd voor alle kinderen met een visuele beperking en hun ouders (en eventuele broertjes of zusjes die dit ook leuk vinden) die onderwijs krijgen bij (of worden begeleid door medewerker van) Visio en Bartiméus onderwijs.

Door wie?

Het leesfeest wordt georganiseerd door Visio, Bartiméus en Vereniging Onbeperkt Lezen (onbeperktlezen.nl) in samenwerking met Bibliotheekservice Passend Lezen, Dedicon en CBB, Koninklijke Bibliotheek en Stichting Lezen.

Het leesfeest wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdrages vanuit diverse fondsen: Rotterdamse Stichting Blindenbelangen, Stichting Kinderfonds van Dusseldorp en Gelderse Blinden Stichting

Aanmelden
Op dit moment zijn er meer aanmeldingen dan plaatsen in de zaal. U kunt wel contact opnemen met de organisatie om op een reservelijst te komen. Stuur uw bericht naar: info@onbeperktlezen.nl
of telefonisch op 070 26 29 29 4.