Gesproken lectuur en informatie

 

Gesproken boeken, kranten en tijdschriften

Er is een groot aanbod van gesproken boeken. Deze boeken zijn beschikbaar op Daisy-formaat, u kunt door deze gesproken boeken scrollen, bijvoorbeeld van hoofdstuk naar hoofdtuk, en het apparaat onthoudt waar u bent gebleven met afluisteren. Om Daisy-boeken te kunnen afspelen is een Daisy-speler nodig. Er zijn verschillende spelers, makkelijk te bedienen tafelmodellen, handzame draagbare spelers en internet-spelers voor het streamen en downlaoden van de gesproken boeken. Meer informatie over Daisy-spelers vindt u hier

Gesproken boeken, kranten en tijdschriften zijn te leen bij Bibliotheekservice Passend Aangepast lezen u kunt u bij hen aanmelden via passendlezen.nl.

 

Gesproken studie- en schoolboeken, vakliteratuur en bladmuziek

Voor de omzetting van studie- en schoolboeken voor mensen met een visuele beperking is er een speciale service van Dedicon. Daarnaast kunnen mensen met een visuele beperking ook vakliteratuur (die nodig is voor de beroepsuitoefening) laten inspreken. Gesproken bladmuziek is een speciale dienst voor muziekbeoefenaars met een visuele beperking.