Gaat het lezen van gewone gedrukte tekst u steeds slechter af?

Heeft u moeite met lezen van de té kleine lettertjes? Er zijn verschillende mogelijkheden om te blijven lezen op een manier die u prettig vindt en die bij u past. 

Tekst van het filmpje

​Wat betekent als je de letters niet meer goed kunt lezen? Van slechter kunnen zien naar zeer slechtziend, waar een bril niet meer helpt. Wat zijn de mogelijkheden om toch te kunnen blijven lezen. In deze case van Ellen De Laive beschrijft zij haar dagelijkse praktijk in haar dagboek. U kunt haar ervaringen lezen in dit document  of beluisteren in dit hoorspel.

Leeshulpmiddelen

Bij Visio en Bartiméus kunt u informatie en advies krijgen over leeshulpmiddelen, zoals loupes, verschillende soorten belichting, vergrotingsmaterialen enz. Ook kunt u rechtstreeks op de site van hulpmiddelenleveranciers terecht zoals Worlwidevision en Optelec

Boeken in groteletters

Bij de plaatselijke Openbare Bibliotheek kunt u ook terecht voor boeken in grote letters. Vraag er naar bij uw bibliotheek. Wilt u zelf een boek in grote letters aanschaffen? Dit kan direct bij de uitgever worden besteld, zie hiervoor de verschillende websites

Gesproken boeken

Gesproken boeken, kranten en tijdschriften zijn te leen bij Bibliotheekservice Passend Lezen u kunt zich bij hen aanmelden via de website. Gesproken lectuur is ook te beluisteren via streaming. Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden om naar gesproken boeken te luisteren kunt u ook bellen met Passend Lezen tel. 070 - 33 81 500.