Gratis jeugdlidmaatschap

Jeugd t/m 18 jaar met een leesbeperking kan gratis lid worden. Bij de Vereniging kunnen de kinderen (en hun ouders)  terecht voor informatie en advies en kunnen hun persoonlijke boekenwensen worden ingediend. Aanmelden

Alle kinderen moeten kunnen lezen

Ruim 2000 kinderen in Nederland zijn blind of zeer slechtziend. Als Vereniging vinden wij dat álle kinderen in Nederland gestimuleerd en ondersteund moeten worden om leuke boeken te vinden en deze te kunnen lenen om zo steeds meer leesplezier te ontwikkelen. De Vereniging ziet voor zichzelf een taak om te verwijzen en te bemiddelen en wil kinderen met een leesbeperking persoonlijk ondersteunen in hun zoektocht naar boektitels in passende leesvormen. 

Kijk en luister wat blinde en slechtziende kinderen zelf (of hun ouders) vertellen over het belang van lezen in hun leven:

Voor elk kind een passende leesvorm

Vereniging Onbeperkt Lezen wil dat elk kind kan lezen wat hij of zij wil. Ook als er sprake is van een leesbeperking waardoor je afhankelijk bent van leesvormen zoals: 

  • grote letters
  • ingesproken tekst (Daisy-boeken of streaming)
  • braille
  • e-boeken
  • voelboeken met herkenbare tastbare plaatjes

De Vereniging helpt kinderen bij het verwijzen naar de verschillende plekken waar jeugdlectuur in de verschillende leesvormen te vinden is. Zo willen wij graag dat meer kinderen (of hun ouders) bekend worden met Bibliotheekservice Passend Lezen en hun jeugdwebsite Superboek en daarnaast zoeken wij naar oplossingen voor de boeken die niet verkrijgbaar zijn.  Geef hier een  Leeswens aan ons door.

 

Bobby Frederiks 16 jaar en slechtziend

Hoi, ik ben Bobby Frederiks, 16 jaar en slechtziend. Ik hou een dagboek bij over alles wat ik beleef. Wil je meelezen in mijn dagboek? Dat kan hier.  Wil je liever luisteren naar mijn verhaal? Dat kan hier