Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Meer informatie Ja Nee

Hoe en waar leen je brailleboeken voor de jeugd?

Voor het lenen van braille (jeugd)boeken kun je terecht bij BIbliotheekservice Passend Lezen. Zij hebben een speciale site voor de Jeugdcollectie Superboek. Hier kun je online brailleboeken bestellen en vind je boeken in braille (en vereenvoudigd braille) die geschikt zijn voor de verschillende leesniveaus.

Prentenboeken met tactiele plaatjes

Voor de allerkleinsten is er Voeljeboekje. Dit is een collectie prentenboeken met tastbare plaatjes. Deze boeken zijn bedoeld om uit voor te lezen en samen met je kind te beleven. De plaatjes zijn tactiel gemaakt met verschillende stoffen en materialen. Het aanvragen van deze tastbare prentenboeken kan na registratie op Voeljeboekje.

Brailleboeken voor de beginnende lezertjes

Voor de beginnende braillelezertjes zijn er braille A boekjes, verdeeld naar de leesniveaus AVI Start S (onder de gemiddelde technische leesvaardigheid), M3 (rond de gemiddelde technische leesvaardigheid, medio groep 3), E3 (Eerste leesboekjes rond het gemiddelde technische leesvaardigheid, eind groep 3),  en M4 en E4 (medio groep 4 en eind groep 4). Deze brailleboeken hebben een dubbele regelafstand en zijn enkelzijdig bedrukt. Deze banden worden ingeringd zodat de bladzijden gemakkelijk zijn om te slaan.Alle leestekens (inclusief hoofdletterteken!) zijn verwijderd. Overbodige informatie over uitgevers e.d. zijn wegggehaald. Voor het zoeken van deze eenvoudige, eerste brailleboeken op de site van Superboek moeten de volgende stappen worden gezet:

Ga naar www.superboek.nl , vervolgens kies je bij Leesvorm in de hoofdbalk voor braillelezen, op de site die zich dan opent scroll je naar beneden naar het item Braille-A boeken, als je dan op de rode knop Zoek klikt krijg je de hele collectie in beeld en kun je desgewenst filteren via de filters in de linkerkolom.